سه‌شنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۶

با ارائه چهار مقاله؛

پنل نخست همایش بین المللی کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک برگزار شد

پنل اول

پنل نخست همایش بین المللی کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک 25 مهرماه با ارائه چهار مقاله برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، نخستین پنل همایش بین المللی کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک با حضور امین زارع، امیر ریسمان باف و مجتبی کفاشان به عنوان اعضای پنل برگزار شد.

اصغر ایزدی جیران، دانشیار مردم‌شناسی دانشگاه تبریز با ارائه مقاله «کتابداری اخلاقی و تحول در فرهنگ و کسب‌وکار: فهمی مردم‌شناختی از روستای ویان همدان» به بیان داستان کتابخانه عمومی قدس روستای ویان همدان و علی‌کرمی، کتابدار کتابخانه و نقش آن ها در پیدا شدن فکر رهایی از کارگری و بدل شدن به تولیدکننده‌ پرداخت.

پنل نخست همایش بین المللی کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک برگزار شد


خورخه دو پرادو، رئیس فدراسیون انجمن‌های کتابخانه‌ها، متخصصان اطلاعات و مؤسسات برزیل با ارائه مقاله ای با موضوع «کتابخانه‌های عمومی و توسعه شهری دانش‌بنیان»، عنوان کرد: توسعه شهری دانش‌بنیان چهار وجه دارد. اولین وجه آن توسعه ابعاد فرهنگی و اجتماعی است که شامل ایجاد تساوی برای تمام شهروندان است. دومین بعد آن، توسعه شهری و زیست محیطی است که به ارتقای نوع زندگی انسان ها منجر می شود. بعد اقتصادی و مدیریتی ابعاد دیگر توسعه شهری دانش‌بنیان است.

وی افزود: کتابخانه های عمومی نمایندگان جامعه هستند ولی کتابخانه های عمومی به سمت توسعه شهری بروند، رویدادهای مهمی را رقم خواهند زد. ورود کتابخانه های عمومی به کسب و کارهای کوچک، در حقیقت به این معناست که این نهاد به حیطه توسعه شهری مبتنی بر دانش ورود کرده است.

رئیس فدراسیون انجمن‌های کتابخانه‌ها، متخصصان اطلاعات و مؤسسات برزیل در ادامه به بیان تجربه های کشور برزیل در زمینه کتابخانه های عمومی و برنامه ها و طرح های ارائه شده در این زمینه پرداخت.

پنل نخست همایش بین المللی کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک برگزار شد


رشیده بوالحسن، مشاور وزیر گردشگری، صنایع خلاقانه و هنرهای نمایشی ایالت ساراواک به سخنرانی با موضوع «بازاندیشی خدمات کتابخانه‌ای برای توسعه کارآفرینی: ابتکارات کتابخانه ایالتی ساراواک» پرداخت.

وی با بیان اینکه وظایف کتابخانه های عمومی کشور ما این است که مردم بتوانند به درآمد بالا دست یایند، گفت: تمرکز ما در کتابخانه های عمومی بر سه محور توسعه اقتصادی، رشد اجتماعی و نوآوری است.

رشیده بوالحسن با اشاره به اینکه کسب و کارهای کوچک باید در کتابخانه های عمومی به صورت دیجیتال دنبال شود، گفت: باید مراکز دیجیتال و دوره های آنلاین توسط کتابخانه های عمومی ایجاد شود تا هر فرد در هر زمانی که تمایل داشت به آموزش روی آورد، در حقیقت کتابخانه های عمومی باید علاوه بر ایجاد بستر آموزش دیجیتال، در زمینه اطلاعات آنلاین آگاهی بخشی کنند.

پنل نخست همایش بین المللی کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک برگزار شد


معصومه فرامرزی، کارشناس مسئول تأمین منابع کتابخانه‌ها به ارائه مقاله «آینده‌پژوهی نقش کتابخانه‌های عمومی در توسعه کسب‌وکارهای کوچک و متوسط با رویکرد دلفی کلاسیک» پرداخت. نتایج این پژوهش نشان داد که کتابخانه های عمومی در کشور می توانند به نیازسنجی اطلاعاتی برای کسب و کارهای کوچک کمک کنند. کتابخانه ها همچنین می توانند به نیازهای اطلاعاتی این کسب و کارها پاسخ داده یا در جهت پاسخگویی به آن تجهیز شوند و نیز سرمایه انسانی کشور در کتابخانه های عمومی می تواند در راستای ایجاد یک پایگاه داده کسب و کار سازماندهی شود. برگزاری رویدادهای کارآفرینی و نیز ایجاد دسترسی فضای کار به کسب و کارهای کوچک و متوسط از دیگر کارویژه هایی است که می توان در توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط برای کتابخانه های عمومی کشور تعریف کرد.

پنل نخست همایش بین المللی کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک برگزار شد

گفتنی است، پایان این پنل به پرسش و پاسخ اختصاص یافت. 

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
8 + 7 =